sâmbătă, 5 iunie 2010

Prima cazatura

Mi-am facut curaj dupa 2 zile sa astern aici cateva cuvinte despre o intamplare nefericita petrecuta in familia noastra.
Vineri 4 iunie-ora 16-Acasa-prezenti ambii parinti
Copilul era cam obosit si trebuia sa doarma.Asa cum se intampla cand e obosit,era cam rautacios,irascibil si neastamparat(nu ca in restul timpului ar fi linistit si ar sta intr-uin loc!)Tati isi manifesta si el oboseala prin cascaturi prelungite si mami il trimite in dormitor pentru o odihna de vreo ora in care urma ca ea sa culce copilul.Nu apuca tati sa iasa pe usa ,mami urmarindu-l cu privirea pana la usa din pozitia sezand pe canapea langa copil ,ca acesta din urma nici una ,nici doua,se repede cu capul inainte pe langa mana si piciorul care pana atunci ii fusesera bariera si inevitabilul s-a produs: Copilul a cazut! A cazut cu fruntea de covor de la o inaltime de 30 de cm.Eee,ar spune cineva patit,e jos,nu e nici o problema! Probabil ca asa e.Si nici nu au fost probleme,multumim lui Dumnezeu!,dar am imbatranit cu cativa ani atunci cand mi-am vazut copilul cum se rastoarna cu fundul in sus si mai ales cand am realizat ca degeaba m-am repezit dupa el ca am prins decat un pic din pantalonas.Nu stiu cat s-a lovit,cert este ca s-a speriat de numa-numa!A plans de ti se rupea sufletul si ca sa fie spectacolul desavarsit ,in cadere s-a zgariat la nasuc unde i-a ramas un semnuc fin.Eu ce sa mai zic?!Am reusit sa zic decat:tati,a cazut! Asta am rostit in timp ce ridicam baiatul de jos.Bineinteles ca sotul meu care era la cativa metri nu stiu cum mi l-a smuls din brate in dorinta de a-l linisti mai repede dar mai ales de a-l proteja,de a-l ajuta! Nu stiu ce a gandit! Dar sunt aproape sigura ,dupa privirea lui ca ma invinovateste si condamna.E adevarat ,sunt vinovata,insa nici nu m-am ridicat de langa el,totul a fost in fractiune de secunda.In fine,nu ma pot scuza ,nici nu incerc.
Pentru necunoscatori,va doresc sa nu incercati sentimentele pe care tocmai le-am experimentat eu.E un soi de vina, de durere nemarginita,e momentul in care cred ca mi-a stat inima pentru cateva secunde!Indescriptibile sentimente..
Oricum ,copilul se pare ca e bine,nu si-a scimbat coportamentul,e vioi,e bine.Se pare ca trebuie sa trecem si prin momente mai putin placute de-a lungul timpului pana ce copiii vor creste mari si-si vor purta de grija.
Sa fii sanatos copilul meu!Sa cresti mare si voinic!

4 comentarii:

Dana spunea...

Mami drag, imi pare rau de intamplarea asta nefericita. Banuiesc ca e groaznic si ca secunda iti da impresia ca dureaza o vesnicie. Ce sa-ti spun? Se intampla.... Recunosc ca noi inca nu am experiementat asta, dar se poate intampla oricand. Au fost momente cand am prins-o pe Maia in ultima secunda. La fel si sot...a prins-o in picaj de pe canapea, doar ce se intindea dupa un pampers s-o schimbe. Nu te invinovati si sunt sigura ca sotul tau intelege. Pana la urma putea fi el in locul tau...ca doar niciunul dintre voi n-ar fi vrut sa se intample si amandoi sunteti in egala masura parinti iubicosi si devotati.

Te pup cu drag si il imbratisez pe Raducu.

Dana spunea...

Mamicule, am citi astazi de dimineata pe DC despre cazatura puiului...si vroiam sa-ti scriu...ma bucur ca pot sa o fac aici;
Cunosc atat de bine sentimentele pe care le-ai descris incat mi s-a facut un gol in stomac numai cititnd randurile...mai demult am cazut cu Ana-n brate, apoi, zilele trecute eu stateam si citeam o carte, iar puiuta dormea in patul mare in cealalalta camera, baricadata cu doua perne normale si o perna din aceea cilindrica, mai lunga..a trecut o salvare cu sirena pornita si eu mi-am zis in gand "asta sigur o trezeste pe Ana..termin pagina aceasta si merg la ea"..peste 1 min am auzit un tipat si apoi o cazatura...da, a cazut! am plans si eu si ea...am chemat toti sfintii si toti ingerii...m-am certat si m-am invinovatit ca nu m-am dus la ea imediat ce am auzit sireana salvarii...ea plangea si eu ii promiteam ca nu o mai las niciodata singurica..offf!
Ti-am povestit patania noastra ca sa-ti dai seama ca se mai intampla si altora..asta nu ne face mamici mai putin bune, sau mai putin iubitoare...

S-a intamplat ca Ana sa se loveasca in timp ce se juca cu taticul ei (lovituri usurele, dar ea se speria si plangea)...si el se uita la mine cu ochii mari si speriati care parca spuneau "n-am vrut! ajuta-ma sa o impac"...si el o lua in brate, iar eu ma asezam langa ei si ii luam in brate pe amandoi..si "ssshaiam" pana se linistea puiul...

Probabil ca Ucu se va lovi si in prezenta sotului tau, va plange si poate ca vei simti furie si suparare pentru el...reactioneaza tu intr-un mod iubitor si cu siguranta iti va multumi..macar in gand..

va imbratisez, cu drag! pupa fruntea lui Ucu!

Iulia B. spunea...

Multumesc mult de cuvintele frumoase! Va pup si va doresc din suflet sa nu experimentati niciodata sentimentele pe care le-am trait eu in secundele acelea!pupam fetitele dulci

Nela Mihaescu spunea...

Iulia, mami, imi pare tare rau sa citesc despre cazatura lui Ucu!
Orice, numai sa nu te invinovatesti. I se putea intampla oricui, chiar si sotului tau.
Hai, capul sus, mami drag, ca, din pacate, vom avea de indurat din astea de-acum inainte!

Va imbratisez cu mare drag.